zoldernaarslaapruimte

Zolder als slaapkamer met vergunning, Amsterdam

 

Zolder als slaapkamer met woonvergunning

Het omzetten van de zolderberging naar een woon- /slaapfunctie komt veel voor. Meestal is de bovenste verdieping bestemd als berging. Als u het naar een verblijfsruimte wilt omzetten zoals woonkamer, slaapkamer en daar wilt wonen, dan heeft u een bouwaanvraag nodig. Het transformeren tot extra slaapkamers of woonruimte kan eenvoudig zijn.

U wilt niet verhuizen - dus verbouwen is de oplossing. Ik vraag eerst hoe u wilt wonen, wat is uw ‘lifestyle’, uw eisen, uw passies en dan wordt een ontwerp gemaakt. Een logische en functionele indeling waarin wat wenselijk en haalbaar is binnen het budget wordt gebalanceerd, een doortimmerd plan.

Voor het omzetten moet een bouwaanvraag ingediend worden waarbij de nieuwbouweisen gehanteerd zullen worden. Ik kan ook een dakraam opnemen, voor zover het niet vergunningsvrij is.

Als Verbouwings-Architect kan ik u ook adviseren bij de selectie van een aannemer zodat technische- esthetische- en kostenaspecten conform ontwerpuitgangspunten afgehandeld worden.

Afhankelijk van uw eigen kennis en ervaring kunt u tijdens de verbouwing kiezen voor een bouwinspectie met controle op maat. U kunt kiezen voor inspectie van een bepaald onderdeel, een combinatie van onderdelen of voor een complete bouwbegeleiding.